Složení produků Karma mama

aloecoconut oilargan oilhermanek

 

 

 

Karma Mama produkty obsahují šťávu z aloe vera, která je bohatá na více jak 200 výživných látek, včetně minerálů, aminokyselin, vitamínů a aktivních enzymů. Má výjimečné hydratační, hojivé, protizánětlivé a zklidňující vlastnosti. V Thajsku se aloe vera na kůži používá už po staletí. Aloe dokáže přenášet i účinné látky z éterických olejů hlouběji do pokožky.

 

 

 

 

 

 

 

Vedle aloe vera i velkou spoustu rostlinných olejů, např. arganový olej, ve kterém se nachází vysoké hladiny antioxidantů, vitamínu A a E a taky je bohatý na omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Má silné antioxidační schopnosti, podporuje hydrataci kůže a hojí pokožku.

 

 

 

 

 

 

Kokosový olej má zase vynikající antibakteriální a protiplísňové vlastnosti. Skládá se z mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem. Kokosový olej je bohatý na vitamíny, minerály a vysoký obsah vitamínu E.

 

 

 

 

 

 

 

Jojobový olej je znám svými velmi příjemnými zvláčňujícími schopnostmi. Jojoba vytváří na pleti silnou bariéru před ztrátou vlhkosti z pleti, velmi se podobá lidskému kožnímu mazu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dále v produktech najdete i olivový, baobabový, pupalkový, šípkový a další oleje, bambucké máslo, včelí a kandelilový vosk, suchý olej squalane a nejrůznější mastné alkoholy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karma Mama ve svých recepturách využívá účinků extraktů z řas, které chrání pleť před předčasným stárnutím, poskytují hydrataci, pevnost a zářivost kůže. Gotu kola je bohatá na aminokyseliny, betakaroteny, mastné kyseliny a další aktivní látky. Je velmi účinný při léčbě ekzémů a strií. Urychluje hojení a napomáhá předcházet jizvám. Extrakt z heřmánku má protizánětlivé a antibakteriální vlastnosti.

 

 

 

  Ze surovin, které zadržují v pleti vodu, v produktech najdeme např. glycerol. A spoustu dalších úžasných ingrediencí včetně oxidu zinku, který uzdravuje podrážděnou dětskou pokožku.

 

ALGAE EXTRAKT

Mořské řasy jsou schopny produkovat bioaktivní sloučeniny s velkým potenciálem pro kosmetický průmysl. Řasy jsou vyvinuty tak, aby dokázaly přežít v omezených podmínkách prostředí, včetně stresových situací, jako je teplo, chlad, vysoká slanost, osmotický tlak, expozice UV záření atd. Řasy jsou přirozeně vystaveny oxidačnímu stresu a vyvíjejí různé účinné ochranné systémy proti reaktivním volným radikálům, tzn. že produkují sloučeniny, které např. mohou působit v kosmetice proti škodlivým účinkům UV záření (antioxidační aktivita, vlastnosti obsažených pigmentů). Extrakty z řas mají i protizánětlivé vlastnosti, urychlují proces hojení, udržují vlhkost v pokožce a podporují ochranou bariéru kůže. Jsou nápomocné při stimulaci produkce kolagenu, tudíž se snaží předejít tvorbě jemných linek a vrásek. Některé druhy extraktů mají vliv i na hyperpigmentaci.

algae extrakt gravitas

 

GOTU KOLA

CENTELLA ASIATICA / GOTU KOLA / CICA

Centella Asiatica se tradičně používá k léčbě poškozené kůže, má blahodárný vliv na kožní onemocnění a zlepšuje krevní oběh v kůži. Urychluje hojení poškozených tkání a minimalizuje jizvy. Je vynikajícím antioxidantem, díky čemuž dokáže předcházet známkám předčasného stárnutí, zpevňuje pokožku a zlepšuje její celkový vzhled. Cílí také na tmavé jizvy po akné nebo na jiné oblasti hyperpigmentace. Podporuje tvorbu kolagenu, zlepšuje ochranou bariéru pleti, podílí se na hydrataci kůže a zklidňuje ji. Je velmi vhodná pro suchou a citlivou pokožku díky silnému zvlhčujícímu účinku. Používá se i v přípravcích na strie a celulitidu. Centella Asiatica se stala populární především díky korejským produktům.

 

TREHALÓZA

Cukr trehalóza napodobuje cukry nacházející se v přirozeném kožním hydratačním faktoru a účinně absorbuje vlhkost, aby udržovala hydrataci pokožky. Přirozené ochranné funkce trehalózy pomáhají předcházet poškození kůže způsobenému vystavením nepříznivým faktorům prostředí, jako je např. UV záření. Kromě toho bylo prokázáno, že trehalóza chrání kožní buňky produkující kolagen, před dehydratací. Díky těmto vlastnostem je trehalóza ideální přísadou do formulací i pro citlivou pokožku. Žádné studie neprodukovaly výzkum, který by naznačoval, že trehalóza způsobuje jakékoli negativní vedlejší účinky.

theraloza gravitas

 

comfrey

ALANTOIN

Alantoin má silné hojivé a uklidňující vlastnosti a po staletí byly listy kostivalu (odkud bývá extrahován) používány k hojení drobných poranění kůže, vyrážek a otoků. Alantoin působí jako změkčovadlo, které udržuje pokožku hydratovanou a zabraňuje jejímu vysoušení a podráždění. Jemně exfoliuje odumřelé buňky pokožky. Zabraňuje větší ztrátě vlhkosti z pleti a podporuje zdravé množení buněk. Pomáhá udržovat pokožku hladkou a měkkou. Alantoin je velmi přínosný pro usnadnění syntézy kolagenu, protože stimuluje fibroblasty k jeho produkci.

 

HYDROLIZOVANÝ EXTRAKT Z BOABOBU

Konkrétně se jedná o hydrolyzovaný protein ze semen baobabu. V kosmetických produktech se využívá především ve vlasové péči, ale najdeme ho i v pleťové a tělové kosmetice. Extrakt z baobabu působí jako anti-age a zvláčňující surovina.

boabob

 

Zdroje:

https://www.researchgate.net/publication/317845361_Cosmetic_attributes_of_algae_-_A_review

https://www.ingredientstodiefor.com/item/Centella_Asiatica_Gotu_Kola_/1374/#

https://www.100percentpure.com/blogs/feed/gotu-kola-and-cica-skin-care

https://thedermreview.com/trehalose/

https://www.truthinaging.com/ingredients/trehalose

https://www.byrdie.com/allantoin-for-skin-4769521

https://www.humblebeeandme.com/project/hydrolyzed-baobab-protein/

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.